8 Ekim 2014 Çarşamba

Diyet Bahanelerinden Artık Vazgeçin!

  1. "Ayol spor yapıcak zaman mı var spor salonuna verecek para nerde" demeyin, fırsatları değerlendirin örneğin, evinize merdivenle çıkın.asansörü bırakın.yürüme mesafesi olan yerlere yürüyerek gidin.spor salonuna para verecek durumda olmayabilirsiniz ama havalar güzelleşti oh mis gibi havada oksijeni içinize çekerek tempolu yürüyüşler yapın. egzersize zaman yok diyorsanız bir kutu kibriti yere dökün, tek tek toplayın.tenis bilmiyor olabilirsiniz ama top toplamayı becerebilirsiniz.
  2. bahaneleri bir kenara bırakıp bir an önce şu işe baş koyun, ortalıkta sızlanmayı "ay çok dombiliyim allah kahretsin" demeyi, koca götünüzle dalga geçmeyi bırakın.
  3. Yarın başlıyorum demeyin.yarın asla gelmez.şu dakika karar verip şu dakika başlamalısınız.
  4. ödevi, okulu, işi, gücü bahane edip durmayın. hayatınız devam ediyor ödevler, toplantılar, işler asla bitmez.
  5. Akşam yemeğini sakın ola ki geç saatlere bırakmayın. unutmayın ki uyku vaktine yakın yediğiniz şeyleri daha zor yakacaksınız. olur da geç yemek durumunda kalırsanız yemek yediğiniz vakitten en az 2 saat sonra uyumaya gidin.
  6. Tatlı veya meyveyi ana öğünlerinizden en az 2 saat sonra tüketin.
  7. Kahvaltıya zaman ayırın.
  8. Ara öğünleri mutlaka yiyin, "onları yemezsem daha çabuk kilo veririm" düşüncesinden vazgeçin çünkü yok öyle bi'şey. 
  9. Et,tavuk veya balığı öğle yemeklerinde tercih edin, akşam yemeklerinde genellikle sebze yiyin.
  10. Gecenin bir körü çıldırmış durumda acıkmışsanız domates, salatalık yiyin. salatalığın %96sı sudur. karnınınızda şişlik yaratır ve güzel bişeydir hıyar. 
  11. Yemeklerden önce ıhlamur+mate çayı karışımı için.bu karışım dobi gibi yemeyi engelleyebiliyormuş.
  12. "meyve yerim istediğim kadar" diye düşünmeyin meyve de şeker içeriyor sonuçta. meyve olarak elmayı tercih etmeye çalışın (tabiki hertür meyveyi yiyebilirsiniz) çünkü elma kabuğundaki pektin adlı madde sayesinde tokluk hissi yaratıyor, kötü kolestrolü düşürüyor hatta selülit oluşumunu engelliyor ve hatta tansiyonu dengeliyor. 
  13. Ara öğünlerde tercih edebileceğiniz bir avuç beyaz leblebi midenizi rahatlatır, mide sıvısının habire salgılanmasını midenin açım açım diye bağırmasını engeller,tokluk hissi yaratır.
  14. Masadan doymadan kalkın.zaten dietteyken doymayacaksınız.ama kendinizi aç da bırakmayın.6 kaşık sebze yemeği yerine 2 kaşık yiyim de popyu çabuk eritiyim demeyin, kendinize yazık etmeyin zira bir faydası yok.
  15. Meyveleri, sebzeleri olabildiğince kabuklu yiyin, posa iyi birşeydir. (zaten domatesin kabuğunu soyup yemek nasıl bir mantıktır onu anlayamıyorum.) 
  16. Sebzeleri sevin onlara saygı gösterin, bolbol tüketin.
  17. Haftada üç gün balık yiyin. bol miktarda fosfor, kalsiyum,b ve d vitamini içeren balık harbiden önemi tartışılmaz bir besindir.diyet sırasında beyninizi beslemeniz için birebirdir.
  18. Omega3 içeren gıdalar tüketmeye çalışın, çünkü omege3 retina, beyin ve sperm hücrelerinin işlevlerini hatasız olarak yerine getirmeleri açısından gereklidir.eksikliği, retinada görme fonksiyonunun azalmasına yol açar.bir de, ruh hali, konsantrasyon, bellek, dikkat ve davranış bozukluklarına neden olur. salatanıza koyacağınız bir avuç soya filizi işinizi görür. 
  19. Kulaktan dolma bilgilere kulak asmayın beni dinleyin :)
  20. Çiğ maydanoz yiyin. faydaları 2 elin parmaklarını geçecek kadar çok.
  21. Kendinizi hapsolmuş bir ruh haline sakın ola ki sokmayın. diyetteyim yemeğe gidemem, diyetteyim tatile çıkamam vs. bunları unutun her yerde kendinize uygun birşeyler bulabilirsiniz.
Mutlu zayıflamalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder