18 Kasım 2015 Çarşamba

Düşük Kalorili Ve Sağlıklı Sabah Menüsü “Mantarlı Omlet”

Bu blogda hem diyabet hastaları hem de sağlıklı yaşamaya çalışan kişiler için elimden geldiğince doğru ve yararlı bilgiler paylaşmaya çalışıyorum. bugün ise konumuz sağlıklı kahvaltı :)
Günümüzün olmazsa olmazı kahvaltılarımız, bize en çok enerjiyi, en çok proteini veren öğündür. Özellikle kahvaltıda yumurta tüketmek oldukça faydalıdır. Yumurta protein açısından en sağlıklı besinlerden biridir. İçerisinde diğer besinlerde bulunmayan çok faydalı vitaminler içerir. Sizde diyet menünüzde sabaha böyle başlayarak gününüze enerji ve sağlık katabilirsiniz. Bu tarifim içinde mantarın da olduğu, günün ilk saatlerine eşlik edebilecek nefis bir lezzettir..

Mantar oldukça sağlıklı bir besindir. Yüksek tansiyona, kan basıncını kontrol altına almada, cildin korunmasına yardım eden bir antioksidandır. Omletimizin içinde mantarında bulunması bizim için çok faydalı olacaktır. Bu iki vitamin deposu besin ile sabaha başlamak sağlam bir diyet için küçük ama çok etkili bir adım olacaktır. Zamanla sizde kilonuzu kontrol altına almanın çok da zor olmadığını siz de görebileceksiniz.. Afiyet Olsun..
 


Diyet omlet tarifi için gerekli malzemeler 
2 adet yumurta 
Yeteri kadar tuz ve karabiber 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
1 adet yeşilbiber 
1 adet kırmızıbiber 
4-5 adet mantar 

Diyet omlet tarifi yapımı

Diyet omletin yapımına önce malzemelerini hazırlayarak başlayalım. Yeşil ve kırmızıbiberleri ayıklayarak incecik doğrayın. Mantarların üzerindeki zarı ayıklayarak onları da ince kıyın. Bildiğiniz gibi biber ve mantar oldukça düşük kaloriye sahiptir. Bu nedenle diyet omlet içinde rahatlıkla kullanabiliriz. Bu arada bir kâsenin içinde yumurtaları çırpmaya başlayın. İçine tuzu ve karabiberi ilave edin. Malzemeyi iyice karıştırın. Bu arada tavayı ocağın üzerine koyarak, ısıtmaya başlayın. Tava kızınca içine 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edin. Diyet olarak hazırladığımızdan tereyağını az kullanıyoruz. Tereyağı eriyince ince doğradığınız yeşil ve kırmızıbiberleri tavanın içine atın ve sotelemeye başlayın. Ardından ince kıydığınız mantarları ilave edin. Bu arada ocağın altını kısmayın. Çünkü mantarlar sulanabilir. İç malzemeler kıvamında sotelenince, hazırladığınız yumurtalı karışımı içine dökün. Tavayı hafifçe sallayarak, omletin tavaya yayılmasını sağlayın. Bu sayede her tarafı eşit şekilde pişecektir. Pişen omleti servis tabağına alarak, diyet menünüzde tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder