26 Ocak 2014 Pazar

En İlginç Diyet Yöntemleri

Son zamanların popüler konularından biri de tabii ki kadınların sevgilisi diyet. Çeşit çeşit diyetler duyuyoruz ve her gün yeni bir yöntem daha çıkıyor. Biz de onların arasından en ilginç ve pek de duyulmamış olanlarını seçtik. İşte liste şöyle;

1-Japon Usulu Muz Diyeti

Bugünlerde Japonya’daysanız muz bulmak için sabahın erken saatlerinde kalkmanız gerekebilir. Şu sıralar muza o kadar çok talep var ki, ithalatçılar talebi karşılayamıyorlar. Birçok Japon, üniversiteden ayrılıp hayat mücadelesine atılan 31 yaşındaki Hitoshi Watanabe’nin, muzun besleyici özelliğini keşfetmesinden sonra bu diyet yöntemini denemeye başladı. Beslenme uzmanlarının hala sorguladığı bir yöntem olsa da , 2006 yılında Hitsohi’nin, Çin’deki bitkisel ilaçlar üzerine eğitim almış olan eczacı kız arkadaşı Sumiko, ona bir diyet önerisinde bulunmuş. Bu yöntem, sabah birkaç çiğ muz yedikten sonra ve biraz da oda sıcaklığında su içtikten sonra metabolizmanın çok hızlı çalışmasını sağlıyor ve böylece öğlen ve akşam neredeyse her yemeği yiyerek kilo vermeye devam edilebiliyor. 6 ayda 13 kilo veren ve Sumiko ile evlenen Hitoshi, hikayesini Myspace’in Japon versiyonu Mixi’de diğer diyet arayışındaki insanlarla paylaşıyor.
Bu hikaye, 600.000’den fazla satan Muz Diyeti kitap serisinin ilkinin hikayesi oluyor ve Histoshi’ye bir başarı getiriyor. Bunun arkasından TVi ve medyadaki reklamlar muz satışlarındaki artışı da körüklüyor. Hatta Japon Televizyonu, ünlü opera sanatçısı Kumiko Mori’nin bu diyetle nasıl 7 kilo verdiğini anlatan bir program bile yaptı.
Muzun bu ününün, Hitoshi’nin kilo verme yönteminin oldukça basit olmasından kaynaklandığı ortada. Diyet yapanların en geç akşam 8’de yemek yiyip, gece yarısında da yatmış olmaları gerektiği söyleniyor. Alkol ve fast-foodtan da uzak durmaları gerekli tabi. En önemlisi de bu diyette herhangi bir egzersiz yapma zorunluluklarının olmaması. Hitoshi’nin bu yöntemine karşı çıkan uzmanlar da yok değil. Sürekli tep tip beslenmenin vücudun diğer gereksinimlerini karşılayamayacağını söylüyor uzmanlar.

2 – Yumurta Diyeti

Yumurta diyeti bazı ünlülerin de bu diyeti yapmasının ardından oldukça popüler oldu. Bu ünlüler arasında adı geçen Nigella Lawson ve kocası Charles Saatchi’nin 10 ay boyunca günde 9 yumurta yiyerek 27 kilodan fazla verdiler. Bunun yanında bir de Adrian Brody’nin de Piyanist’teki rolü için bu diyeti yaptığı söyleniyordu; fakat kendisi, çeşitli diyetlerle beraber sabah kahvaltıda yumurta, öğlen bir parça ızgara tavuk ve akşam yemeğinde de balık buğulama yanında sebze yediğini söylüyor.
İnternette dolaşan birçok yumurta diyeti bulunuyor. En popüler olanı ise yalnızca yumurta yiyerek yapılanı değil. Bu diyetin amacı sadece gerekli proteini yumurtadan almak.

3 – Uyuyan Güzel Diyeti

İsminden de anlaşıldığı üzere bu diyet bolca uyku barındırıyor içinde. “Eğer uyanık değilsen, yemek de yemezsin” sloganıyla çıkan bir diyet. Etkili bir yöntem olsa da günlerce uyumak için sürekli sakinleştirici almak biraz deli işi gibi. Fakat bu diyeti destekleyen araştırmacılar da var. Uyku süremiz ve uykumuzun kalitesi, kortizol seviyelerini etkiliyor ve iştahımızı tetikleyen leptin ve ghrelin hormonlarını düzenliyor.

4 – Kurabiye Diyeti

Bugünlerde o kadar çok diyet var ki, belli ki birileri her hafta farklı bir şeyler deniyor. Bu Hollywood kurabiye diyeti şimdi moda olsa gerek; çünkü birçok insan bunun işe yaradığını söylüyor. Dr. Sanford Siegal tarafından hazırlanan bu diyette, düzgün karışımla hazırlanmış bir kurabiyenin açlığı bastırabileceği söyleniyor. Yemek yenen tek öğün akşam ve akşam yemeğinde de en az 170 gram tavuk, hindi ya da deniz ürünü tüketilmesi gerekiyor.
Kurabiyeler sabah ya da akşam yemeklerinde yemek için değil. Ara öğünlerde ne zaman açlık hissi duyulursa o zaman yemek için. Gün içinde en az 6 tane bu kurabiyelerden yiyebilirsiniz. 6 kurabiye ve bir de akşam yemeğiyle toplamda 800 kalori almış olursunuz ve bu diyetin amacı da işte bu. Eğer bu diyeti yapıyorsanız, günde en az 8 bardak da su içmeniz tavsiye ediliyor.

5 – Güneş Diyeti

The Breatharian Diet olarak bilinen bu diyet, hiçbir gıda ve su olmadan, sadece gün ışığı, hava ve yaşam gücüyle insan vücudunun tüm gereksinimlerinin karşılanabileceğini söylüyor. Birleşmiş Devletler’deki “The Breatharian Institute of America” geçen birkaç yıldan beri bu diyetin açlık ya da oruçla ilişkilendirildiğini söylüyor. 90’larda bu diyeti deneyen Avrupalı birkaç kişi, gıda yokluğu sebebiyle susuzluktan öldü. Ancak birçok Breatharian yaşamak için hiçbir gıdaya ihtiyaç duyulmadığını savunuyor. Bitkisel çayların ve suyun güneş ile birleşiminin onları hayatta tutmak için yeterli olduğunu söylüyorlar; ancak bu şekilde yaşadığını iddia edenlerin hiçbiri doktorlar tarafından test edilmeyi kabul etmiyor.
6 – Dudak Parlatıcısı Diyeti
Her diyet yapan kişi, dudaklardan bir dakikada geçen yiyeceğin, kalçada bir ömür boyu kalabileceğini bilir; fakat artık bu söz mazide kaldı. Dudak parlatıcılarının üretilmeye başlamasıyla kadınların kilo verdikleri ortaya çıktı. Hatta dudak parlatıcıları, “Her zaman dudaklarda, kalçada ise asla” şeklinde bir slogan ile satıldı. “Guilt-Free” gibi bazı dudak parlatıcılarının, metabolizmayı hızlandırıp, enerji verdiği iddia ediliyor. En önemli maddelerden biri de SuperCitrimax. Açlık hissini yok edip, vücudun karbonhidratları yağa çevirmesini önlüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder