20 Ocak 2015 Salı

DİYETTE ALTIN KURALLAR!



Diyetlerin hiç biri size uygun değil mi? Bütün duyduğunuz, bildiğiniz diyetleri bir kenara atın. Bu yazımda size herhangi bir diyet yapmadan nasıl zayıf ve fit kalınabileceğini anlatacağım.  Kilo problemi kadınlarımızın sağlıklarını hiçe sayıp, ordan burdan duydukları diyetleri yaparak takıntı haline getirdikleri bir sorun. Elbette kusursuz görünmek her kadının hakkı fakat bilinçsiz yapılan her diyet hastalığın habercisi.

Aç kalmak zayıflayacağınız anlamına gelmez!

Çoğu insanın düştüğü hatalardan biri de şu ki; aç kalmak. İnternetten, aile dostlarınızdan, arkadaşlarınızdan uyguladığınız diyetlerin çoğu sizi aç bırakıyor, bünyenizi bozuyor hatta sağlığınızı tehdit ediyor.  Bir hırsla başladığınız o diyetler, en fazla 1 ya da 2 hafta ya sürüyor ya sürmüyor. “Her pazartesi” diyete başlıyor, hafta ortası gelmeden cayma planları yapıyor, stoktaki abur cuburları azaltmaya başlıyorsunuz. Ne kadar sabrederseniz sabredin, bir aile yemeği bir doğum günü partisi veya arkadaşlarla bir gece eğlencesi diyetinizi bozmak için ideal düşman haline geliyor.  Diyet bozulduğu andan itibaren gözünüz adeta dönüyor kendinizi bir pizzanın başında buluyorsunuz. Kısacası kendinizi zora sokarak yaptığınız diyetler umduğunuz kadar kolay olmuyor ve geri dönüş sağlayamıyorsunuz.  Şimdi size birkaç altın kuraldan bahsedeceğim.


Kendine Güven, Kendini Beğen”

Kilo probleminizi hayatınızı olumsuz etkileyecek kadar büyütmeyin, kendinize güvenip her şeyin olduğu için kilolarınızın da üstünden gelebileceğinize inanın. Kendinizi beğenin ve negatif enerjilerden uzak durun. Kiloları takıntı haline getirmeyin, kendinizi rahat bırakın.

“Az ve sık”

Kahvaltı,  günün en önemli öğünü olmakla birlikte olmazsa olmazlardan. Kahvaltı yapmadan evden çıkmak ve sabahı bir kahveyle geçiştirmek yapılan yanlışlardan. Nasılsa öğle yemeği yerim düşüncesi en büyük tehlikelerden biri. Kahvaltınızı asla aksatmayın. Sabah-öğle-akşam öğünlerinin arasına meyve sıkıştırın. Midenizi asla boş bırakmayın çünkü aç kalmak daha çok kilo almanıza sebep olacaktır.

“Gece atıştırmalarına dikkat”

Midemi boş bırakmayayım derken gecenin bir vakti kendinizi mutfakta bulmamaya dikkat. Gece oturmalarınıza, ekmeğinizin arasına sıkıştırdığınız küçük ama etkisi büyük yiyeceklerle devam etmeyin. Uyku öncesi yenen yemekler size kilo olarak geri dönebilir.

“Su ve spor önemli”

Suyun kilo vermedeki etkilerini küçümsemeyin. Ofiste, okulda, evde, yolculukta her an yanınızda su bulundurun ve su içmeyi alışkanlık haline getirin. Hayat tarzınıza uygun sporunu seçtiğiniz vakitte olmuşsunuz demektir!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder