Balığı küçükken sevmezdim, şu anda ise neredeyse her gün bir öğünümü balığa ayırır oldum. Fırında, buharda pişirirseniz bir de hem kokusu az oluyor (ben bu konuda biraz takıntılıyım ) hem de lezzeti daha yerinde oluyor.
Diyetteyken ise özellikle balık en büyük kaçış yemeğim. Hazırlaması kolay, sevdiğim bir besin, sağlıklı... Daha ne olsun!
O halde artık tarifime geçebilirim...
Somon balığı tarifi malzemeler:
- 4 dilim somon balığı
- 2 çorba kaşığı margarin
- 4 adet defne yaprağı
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- Maydanoz (isteğe bağlı)
- Taze patates
- Karabiber
- Tuz
- Mısır (katmasanız kalorisini biraz daha düşürebilirsiniz.)
- Süs için portakal dilimleri
- Her bir somon dilimini kare folyo kağıdın üzerine yerleştirin.
- Her bir dilimin üzerine bir parça margarin, defne yaprağı, biraz maydanoz, soğan ve bir dilim limon koyun.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Somonları folyo kağıdının içine koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına yerleştirin.
- Kabın içine su ekleyin.
- Fırında 15- 20 dakika pişirin.
- Taze patates ve mısırla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder