29 Kasım 2014 Cumartesi

Diyet Yemek Tarifi: Somon Balığı




Balığı küçükken sevmezdim, şu anda ise neredeyse her gün bir öğünümü balığa ayırır oldum. Fırında, buharda pişirirseniz bir de hem kokusu az oluyor (ben bu konuda biraz takıntılıyım ) hem de lezzeti daha yerinde oluyor.
Diyetteyken ise özellikle balık en büyük kaçış yemeğim. Hazırlaması kolay, sevdiğim bir besin, sağlıklı... Daha ne olsun! 
O halde artık tarifime geçebilirim...

Somon balığı tarifi malzemeler:
  • 4 dilim somon balığı
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
  • Taze patates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Mısır (katmasanız kalorisini biraz daha düşürebilirsiniz.)
  • Süs için portakal dilimleri
Somon balığı tarifi hazırlanışı:
  • Her bir somon dilimini kare folyo kağıdın üzerine yerleştirin.
  • Her bir dilimin üzerine bir parça margarin, defne yaprağı, biraz maydanoz, soğan ve bir dilim limon koyun.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Somonları folyo kağıdının içine koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına yerleştirin.
  • Kabın içine su ekleyin.
  • Fırında 15- 20 dakika pişirin.
  • Taze patates ve mısırla süsleyerek servis edin.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü içindir. Eğer kendi yemeğiniz dışında daha fazla kişiye yapıyorsanız malzemeleri aynı oranda artırabilirsiniz.

Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder