2 Ocak 2014 Perşembe

Çalışanlar İçin Alternatif Öğle Yemeği Önerisi

Ofis insanlarının bitmek bilmeyen çilesi öğle yemeğinde ne yiyeceğiz sorunsalı. Sabah faslını atlattıktan sonra daha öğlen olmadan aklınıza düşen “Bugün ne yesek acaba?” sorusu ile öğle tatilinden önceki birkaç saatinizi işe konsantre olamadan geçirdiğinizi biliyorum.Hele bir de diyet yapıyorsanız fast foodlardan kaçmaya çalışırken çözüm bulamıyorsanız aslında küçük ipuçları bulunuyor önerilerimde. 
Sizin için diyetteyken öğlen yemeği sorununa alternatif öneriler getirmek istedim.
Meyve ile beslenme
meyve-salatasi
Hep fast-food, hep kebap nereye kadar? Biraz da sağlıklı beslenmek lazım. Bunun için evden çantanıza atabileceğiniz mevsimine uygun meyvelerle hem sağlıklı, hem de doyurucu bir öğlen arası geçirebilirsiniz. Kışın elmalar, mandalinalar; yazın erikler, şeftaliler ile karnınızı doyurabilir, hatta üşenmeyip meyve salatası yaparak daha yaratıcı bir öğlen yemeğine imza atabilirsiniz.

Kuruyemiş 

kuruyemis
Kuruyemiş de sizin için alternatif çözüm olabilir. Kuruyemişle öğle yemeği geçer mi demeyin; her kuruyemişin belli faydaları var ve aslında sizi bir iskender kadar doyurma etkisine sahipler. Örneğin leblebi asit fazlasını alıp mideyi rahatlatırken tokluk hissi veriyor. Diğer yandan mesela fındık kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önleyip tansiyonu düşürürken antep fıstığı kandaki kolesterolü düşürüyor, kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize ediyor.

Salata demek sağlık demek

salata
Öğlen iş arkadaşlarınızla çıktığınız yemekte herkes hamburger menülerini mideye indirirken siz de onlara uymak zorunda değilsiniz. Hele ki diyetteyseniz ve salata yiyorsanız onların “Ya boşver bir kereden bir şey olmaz” demeleriyle sizin de aynı menülere geçiş yapmanız olası. Durum buysa evden küçük kaplara salatalık, doğranmış havuç, domates gibi malzemeleri doldurun ve ofiste bunları bir tabakta birbirlerine karıştırarak keyfinize bakın.

Yoğurt

meyveli-yogurt
O kebapların, pidelerin yanında her öğlen ayran içiyorsunuz da neden yoğurdu bir öğlen besini olarak değerlendirmiyorsunuz? İster bir kap yoğurt alın ve sade tüketin; isterseniz içine meyve doğrayarak daha keyifli bir öğün haline getirin. Doyuruculuğuna siz bile şaşıracaksınız.

Kendi dürümünü kendin yap

Dürümü hepimiz çok seviyoruz, orası tamam. Ama dışarıda yediğiniz dürümler ne kadar sağlıklı orası tartışılır. Beni meyve sebze kesmez diyorsanız evde lavaşın içerisine istediğiniz malzemelerden koyun ve alüminyum folyoya sarıp ofise getirin. Sağlıklı bir dürüm yemek istiyorsanız bunun içine haşlanmış sebzeler, tavuk göğsü eti gibi malzemeler koyabilirsiniz.

Simit

simit
Hem ekonomik hem de doyurucu bir alternatif arıyorsanız simidi tercih edebilirsiniz. Alışılanın aksine simit sadece kahvaltıda yenmez. Yanına bir de ayran açtınız mı değmeyin keyfinize. Taze demlenmiş bir çaya da hayır demeyiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder