14 Aralık 2013 Cumartesi

En Sık Yapılan Diyet Hataları

Yaz aylarıyla birlikte herkeste bir diyet ve spor aşkı var. Siz de eğer kilolarınızdan rahatsızsanız ve bir türlü kilo veremediğinizi düşünüyorsanız belkide diyet listenizde hata vardır. Ya da bildiğiniz diyet gerçekleri yanlıştır.

Bu yazımızda kilo vermeye çalışırken yaptığınız diyet hatalarını paylaşacağız. Böylece kilo vermenizi engelleyen, kalorili olduğunu düşündüğünüz zararsız yiyeceklerin aslında öyle olmadığını göreceksiniz.
 Diyet hataları yüzünden kilo almayın!diyet3
İyiden iyiye bastıran sıcaklar yüzünden tatil planları yapılıyor. Elbette tatil öncesi de çeşitli diyetler yapıyoruz. Ancak diyetleri uygularken de bazı gerçekleri göz ardı etmemeliyiz.
• Meyveler masum seçenekler değildir. Eğer miktarını artırırsanız bilin ki kan şekeriniz yükselecektir. Meyveleri, yemekten sonra değil ara öğünlerde ve  porsiyon ölçülerine uyarak tüketin.
• Posa, beslenmede mutlaka olmalı.
• Her gün 1 avuç kadar kavrulmamış fındık, ceviz ve badem gibi kuruyemişlerden yiyin.
• Haftada en az iki kez kuru fasulye, nohut, mercimek gibi bakliyata yer verin.
• Protein kaynağı olarak kırmızı et, beslenmede  daha seyrek olmalı, onun yerine özellikle Omega 3 içeriği yüksek balıklar ve tavuk, hindi gibi kümes hayvanlarını tercih edin.
• Yemeklerin hazırlanmasında aşırıya kaçmadan  zeytinyağı yağı gibi bitkisel sıvı yağlar kullanın.
• Et ve süt ürünlerinin doymuş yağ oranları da yüksektir. Yumurta yemeyi ihmal etmemeli, az yağlı süt ürünlerini tercih etmelisiniz.
• Yemeklerinizi kızartma yerine ızgara, fırın, haşlama, buğulama gibi yöntemlerle pişirmelisiniz.
diyet-icin-en-uygun-yas
TUZA DİKKAT EDİN, PROTEİNİ DOĞRU TÜKETİN
• Kan şekerini dengelemek için öğün atlamayın, az ve sık yeme düzeni oluşturun.
• Basit karbonhidratları azaltın.
• Öğünlerinizin glisemik indeksini düşürün.
• Doymuş yağ tüketimine bir son verin… Sofrada, doymuş yağ kaynakları yerine sıvıyağlar tercih edilmelidir.
• Trans yağ asitleri sağlıklı değildir. Katı margarin tüketimi sınırlandırılmalı ve katı margarin yerine sıvı formda olan margarinler tercih edilmelidir.
• Protein kaynaklarını doğru kullanın. Et ve süt ürünleri, hayvansal protein kaynakları; sebze, tahıl ürünleri ve kuru baklagiller bitkisel protein kaynaklarıdır.
• Lifler önemlidir, ihmal etmeyin. Lifli besinlerin tercih edilmesinin sağlık üzerine bir çok yararı bulunmaktadır.
• Hayatın kaynağı olan suya gerekli özeni gösterin.
• Tuz tüketiminde aşırıya kaçmayın.
Sağlıklı günler dileriz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder