26 Ocak 2013 Cumartesi

6 Pilates Prensibi


Konsantrasyon :
pilates yaparken hareketlere yoğunlaşmak, bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kasların kullanılıp, hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmek gerekmektedir. 

Kontrol : pilates metodunda kontrol çok önemlidir. kontrol için bedenin iyi dinlenmesi ve hareketlerin gösterildiği şekilde uygulanması, olası sakatlıkların önlenmesi gerekir. 

Merkezleme : pilates metodu'nda, doğu hareket sanatlarında olduğu gibi merkez (powerhouse); göbek, bel ve kalça çevresidir. iç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini içerir. merkezleme, üst bedenin stabilitesini ve esnemeyi, uzamayı sağlar.

Akıcı hareket : hareketler acele edilmeden, her noktadan tek tek geçerek ama aynı zamanda hiç duraksamayarak yapılmalıdır. 

Kesinlik : hareketler belirsizce değil, hakkı verilerek tam yapılmalıdır. hareket sekansları birbirleri içinde ve birbirleri arasında koordine olmalıdır. 

Nefes : nefes alıp verme, panik olmadan sırtın arkasına ve altına derin nefes alıp bütün nefesi tamamıyla dışarı üflemek yoluyla olmalıdır. böylece, tamamen boşalttığımız nefesimiz kanımızı temizlemiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder